Логистика в Европа: нови инвестиции – „Амазон“ ефект

Posted by администратор
Category:

ЛОГИСТИКА В ЕВРОПА

Вече популярният с името си „Амазон ефект“, при който електронната търговия постепенно завзема пазара и застрашава малкия бизнес е стимул за Абърдийн Стандарт Инвестмънтс да стартира кампания, насочен към засилено инвестиране в логистичния сектор.

Компанията смята да се възползва от бързия растеж на електронната търговия в цяла Европа, като инвестира в сферата на логистиката и спедицията, които са тясно свързани с онлайн търговията. Фирмата планира да инвестира в свръхмодерни складове, големи контейнери и местни дистрибуторски центрове. Целевият капитал е 250 млн. паунда, а приходите се очаква да бъдат изцяло инвестирани в рамките на 12 месеца. Компанията се стреми към доходност от 5,5% годишно, основно под формата на дивиденти, а общата възвращаемост на инвеститорите – 7,5% годишно.

Според Андрю Алън, глобален директор в изследване на инвестициите в недвижими имоти, пазарът на дребно се променя, той принуждава стоките да се съхраняват по много различни начини и логистичната рамка трябва да се модернизира. Бързината на доставка, изисквана от потребителя, напълно промени пазара. Това не само принуждава търговците на дребно, но и производителите да модернизират това, което правят.

Според Абърдийн логистичния пазар в Обединеното кралство вече е привлекателен за инвеститорите, а потенциалът за растеж в останалата част на Европа също е примамлив за големите компании, които искат да инвестират в доходоносен бизнес.

В момента 14% от всички продажби на дребно в Обединеното кралство са онлайн, докато европейската средна стойност е 8%. През последната година обаче електронната търговия в останалата част на Европа нарасна по-бързо от Великобритания. Това се дължи на увеличеното използване на кредитни карти, широколентови и цифрови услуги в тези страни.

ТРАНСПОРТ В ЕВРОПА ОТ ИА ТРАНС

Нарастващата нужда от логистични и спедиторски услуги е причина и за големия брой фирми в Европа в този сектор. Едни от най- желаните дестинации към момента са Испания, Португалия и Холандия.

В крак с тенденциите и съобразно нуждите на бизнеса, ИА ТРАНС ЕООД предлага качествен международен транспорт на цели и групажни товари до почти всички точки от Европа. Фирмата изготвя индивидуални оферти, в зависимост от вида на товара, дестинацията и маршрута. Компанията предлага комплексни услуги, в това число и карго застраховки и асистенция при оформяне на документацията.

ЛОГИСТИКА – ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ

Иа Транс извършва транспорт на индивидуални и цели товари по Релация България-Португалия – България, като преминава и през някои точки от Испания. Този маршрут се осъществява два пъти седмично, като в зависимост от крайните точки се изготвя график. Фирмата гарантира много бързи срокове за доставка и голям избор от локации за доставка. На свое разположение Иа Транс има и модерно оборудвани складови бази, а благодарение на утвърдените партньорства и богат автопарк, фирмата ще Ви предложи надеждни услуги и изгодни оферти. За повече информация, направете запитване сега!

Логистика и спедиция до Португалия е услуга, която се нарежда сред най- търсените у нас, ето защо не малко компании предлагат международен транспорт до Португалия. Това, което отличава Иа Транс е качеството на услугата, дългогодишният опит и изгодните цени.

×
Call Now Button